Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Binanın sineinden aşağıya düz nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da inandırmak, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Sertifikasız yangın bapları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir seçenek sunar.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Hiç endişe yasak ki yangın felaketi, yıl içinde emanet yitirilmesine münasebet olan en şanlı etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de emtia kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal etmek ve montajını kurmak binaların yangından korunması sinein elzemdir.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz mualla evetğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı müdafaa Yangın Kapısı seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr icazet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangın bapmızdan birisi mecburiyet açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu midein muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Report this wiki page